SUNDPARKEN

Byggeår2014-2015
BeliggenhedSundparken, Hybenvej 59 Horsens
ByggetypeRenovering
EntrepriseformHovedentreprise
Entreprisesum57 mio kr. ekskl. moms
BygherreAndelsboligforeningen Odinsgaard
ArkitektBirch & Svenning A/S
IngeniørOluf Jørgensen A/S
Renovering af 581 badeværelser Sundparken Horsens

Sundparken er et boligområde beliggende ved Hybenvej og Chr. M. Østergaardsvej i Horsens, og består af en variation af familie- og ungdomsboliger samt handicapboliger.
Andelsboligforeningen Odinsgaard har vedtaget at renovere badeværelser og toiletter i lejligheder beliggende i Sundparken.

Specifikt drejer det sig om gennemgribende renovering af 561 toiletter og badeværelser, fordelt på 5 forskellige typer/størrelser. Arbejdet med renovering af toiletter og nye badeværelser omfatter også udskiftning af faldstammer i lejlighederne.
I forbindelse med nedrivning af klinker på eksisterende badeværelser, skal der påregnes asbest sanering som en del af entreprisen. Alle toiletter og badeværelser skal renoveres inden for eksisterende rammer.

Alle tekniske installationer stod for en udskiftning og efter en afstemning blandt beboerne blev der stemt for at man samtidig renoverede alle badeværelserne.

Der blev konstateret asbest i fliselimen og derfor krævede arbejdet en asbestsanering med undertryk og sluser.

Efter asbestsaneringen blev badeværelset opbygget med nyt betongulv med en hurtig cement der gjorde det muligt at udfører en vådrumssikring få dage efter, så vi derved ikke fik fugtskader pga. ikke udtørret beton.

Derefter blev der opsat vægfliser og lagt gulvklinker, samt sokkelklinke som er gennemgående i hele badeværelset.